· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO

Notícies

En aquest apartat podreu consultar l'històric amb totes les notícies de l'Ajuntament. 
 
Imatge

L'equip de govern presenta la proposta del nou Pla General d'Ordenació Urbanística per a la aprovació inicial

- 14/12/2018 -
 Els representants dels grups municipals que conformen l’equip de govern de Ciutadella (PSM-PSOE-GxC), encapçalats per l’alcaldessa, Joana Gomila, han presentat avui matí les línies mestres de la Ciutadella del futur, a partir del document de revisió del Pla general del municipi (PGOU), que anirà per a la aprovació inicial al proper Ple de desembre, dia 20. Segons han remarcat tots els grups polítics del govern, s’hi proposa un nou pla general no expansiu, especialment definit per aconseguir una ciutat amable i accessible, amb mobilitat diversificada. A més, hi posa bases prou concretes per assegurar la millora dels equipaments, amb una atenció preferent per fer reserva per a habitatges socials.

Imatge

Ciutadella ofereix quinze parcel·les per a ús individual i dues parcel·les per a entitats sense ànim de lucre a sa Vinyeta

- 12/12/2018 -
Fins al 31 de desembre està obert el termini per a sol·licitar l'l 'assignació de l'ús privatiu d'una parcel·la d'hort a sa Vinyeta, adreçada a persones a títol individual i a entitats sense ànim de lucre. A la informació teniu disponibles les bases de la convocatòria i els models i documentació que cal emplenar. També podeu obtenir més informació al Servei d'Atenció Social, a Ca sa Milionària.

Imatge

“T'agrada llegir?”, una proposta per dinamitzar la lectura entre el jovent

- 10/12/2018 -
La promoció de la lectura a Ciutadella ofereix un nou incentiu per als més joves del municipi. Consisteix a formular a qualsevol interessat la pregunta: “T’agrada llegir?”. Per als casos de resposta afirmativa, la persona interessada es fa mereixedora de rebre un llibre com a regal.

Imatge

L'Ajuntament us convida a apadrinar una carta de Reis, perquè els drets dels infants hi són en joc

- 07/12/2018 -
Ha començat la recollida de joguines per a la campanya de Reis d'enguany amb la modalitat de cartes apadrinades, que arriba a la tercera edició. Els fillets i les filletes interessats a rebre joguines hauran de redactar una carta amb les seves il·lusions i lliurar-la a la seu local de Creus Roja (carrer Creu, 2). Acte seguit, aquelles persones que vulguin actuar-hi de padrins, hauran de fer-se seva una carta, elegida a voluntat.Teniu tota la informació i els models de carta al web. L'edició de l'any apassat va beneficiar a 75 infants.

Oberta una nova línia d'ajuts econòmics per la pana elèctrica d'octubre específica per a usuaris del Servei d'Atenció Social

- 05/12/2018 -
 L'Ajuntament té ara mateix obertes tres vies de reclamació per la pana elèctrica que va afectar Ciutadella els dies 28, 20 i 30 d'octubre. La primera, en concepte de compensació per les hores de tall de subministrament elèctric, que s'ha iniciat d'ofici, i per la qual no es necessita cursar la reclamació de forma individual. La segona s'ha de tramitar a l'Oficina de Consum, en concepte dels danys produïts als particulars per la manca de subministrament, o per resposta negativa de l'asseguradora particular. I s'ha activat una tercera via per als receptors d'ajudes d'emergència social, que s'han de sol·licitar al Servei d'Atenció Social, a Ca sa Milionària.

Sortim al carrer (17-11-2018)

- 04/12/2018 -
Un extens programa de més de 50 activitats va ser portat a terme per unes 40 entitats i col·lectius, també alguns serveis municipals i d'altres administracions el passat 17 de novembre en una espectacular edició de Sortim al Carrer a Ciutadella. Aquí teniu un vídeo que tracta de resumir el que va ser una jornada de fer ciutat, de fer poble. Gràcies a totes i tots per participar-hi.

Imatge

Entrada en funcionament de la nova concessionària dels parquímetres

- 30/11/2018 -
L'Ajuntament comunica que, amb motiu del nou contracte de servei de control, vigilància i denúncia de l'estacionament limitat i controlat de vehicles a la via pública, a partir de demà (1-12-2018) entrarà en funcionament una nova aplicació de pagament mòbil. Us la podeu baixar AQUÍ. Quant als usuaris de l'anterior aplicació mòbil 'el parking', per tal de donar-se de baixa i recuperar el saldo que hi puguin tenir, cal que contactin amb soporte@elparking.com.

Imatge

L'Ajuntament posa en marxa amb Ciutadella Antiga la campanya gràfica per a la retolació d’aparadors de comerços en temporada baixa.

- 30/11/2018 -
 La iniciativa vol pal·liar l’efecte negatiu que ha existit els darrers anys a Ciutadella durant l’hivern als aparadors dels comerços tancats a causa de l’estacionalitat turística, fet que ha repercutit en la imatge que ofereix la ciutat tant als residents com als turistes. És important destacar que molts comerços de temporada, en acabar la temporada turística, tapen els aparadors dels seus comerços amb papers (blancs, negres, paper de diari, paper d’embalar, etc).

Imatge

Arrenca un ampli programa de Nadal a Ciutadella

- 30/11/2018 -
L’Ajuntament té enllestit un amplíssim programa d’activitats i d’actes nadalencs per a les properes setmanes de Nadal, Cap d’Any i Reis. També inclou un mercat de regals i artesanies, visites als betlems, tallers de manualitats i la tradicional representació d’Els Pastorets, a càrrec del grup de teatre de Sant Miquel.

Imatge

Tretze parades integraran el Mercat de Nadal, del 5 al 8 de desembre

- 30/11/2018 -
 La quinzena edició del Mercat de Nadal de Ciutadella s’obrirà al públic el proper dia 5, dimecres vinent. Com en passades convocatòries, romandrà instal·lat a la plaça de la Catedral, fins dia 8, dissabte, inclusivament, amb la reunió de tretze parades, que suposen un lleuger augment respecte del 2017, quan n’hi han concórrer onze.

Imatge

La recepció de sol·licituds de compensació de particulars per la pana elèctrica segueix oberta i té de termini de reclamació fins al 31 de desembre

- 29/11/2018 -
 L'Ajuntament fa saber a la ciutadania que fins dia 31 de desembre vinent no hi ha cap termini límit fixat per a la reclamació per la manca de subministrament energètic registrat entre els dies 28 i 30 del novembre passat. El Servei de Defensa al Ciutadà i l'Oficina de Consum de l'Ajuntament continuaran les pròximes setmanes tramitant amb normalitat les reclamacions que els ciutadans particulars els facin arribar sobre la pana elèctrica de novembre.

Imatge

Avís parquímetres

- 28/11/2018 -
 Es comunica que amb motiu de la formalització del nou contracte de servei de Control, vigilància i denúncia de l'estacionament limitat i controlat de vehicles a la via pública del terme municipal per l'Ajuntament de Ciutadella i l'empresa Continental Parking, SL, a partir del dia 1/12/2018 entrarà en funcionament una nova aplicació de pagament mòbil que possiblement no pugui ser compatible amb la utilitzada fins ara. Per la qual cosa, s'informa als usuaris del servei que el saldo actual de les targetes d'aparcament potser no serà reconegut per la nova aplicació mòbil.

Imatge

El teatre de butxaca s’enduu el Premi Bona Pràctica de Ciutadella

- 28/11/2018 -
El Consell de Ciutat, reunit per a deliberar en la primera edició del Premi Bona Pràctica, ha acordat concedir-lo al projecte que representa Ciutadella Antiga/Ciutadella Vella amb el seu programa de teatre de butxaca. En aquesta primera edició són nou les propostes que ha jutjat el Jurat Qualificador. I han assolit el segon i el tercer llocs els programes de la Volta BTT de ciclisme, organitzada per la Penya Ciclista de Ciutadella; i el programa GIBET, de rehabilitació del patrimoni històric i etnològic del municipi, operat pels voluntaris de la Societat Historicoartística Martí Bella del Cercle Artístic.

Imatge

Ciutadella treu a concurs la redacció del projecte museogràfic de Can Saura

- 27/11/2018 -
 L'Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per aprovar l'expedient de contractació del servei de redacció del projecte museogràfic executiu de Can Saura. La resolució d'Alcaldia serà ratificada a la Junta de Govern. La licitació per a la redacció del projecte museogràfic és un procediment urgent i obert a concurs, el termini del qual, per a presentar propostes, finalitza el proper dia 3 de desembre. Aquest document executiu permetrà a l'Ajuntament considerar l'abast expositiu del nou museu, i determinar-ne el cost i el calendari d'execució.

Imatge

La targeta verda podrà ser renovada a partir de l’1 de desembre, per a l'anualitat del 2019

- 26/11/2018 -
 L’Ajuntament comunica als titulars de les targetes verdes que aquestes deixaran de tenir vigència el dia 31 de desembre de 2018, segons fixa la normativa que regula la zona d’aparcaments urbans reservats. Els interessats a obtenir la renovació corresponent per a l'any 2019 hauran de sol·licitar-la a les oficines municipals, a partir del proper 1 de desembre de 2018, amb l’aportació dels documents i amb el compliment dels requisits prevists a l’Ordenança que ho regula.

Imatge

Declaració instucional per al Dia Internacional per a l' Eliminació de la Violència contra les Dónes

- 25/11/2018 -
 Un any més arriba un 25 de novembre i encara no podem afirmar que visquem en una societat lliure de violència masclista. Sabem que el camí no és fàcil, duim molts d’anys d’història a l’esquena, però també sabem que no hi ha cap altre camí que avançar cap a la igualtat d’oportunitats; és innegociable i inqüestionable.Des de l'Ajuntament de Ciutadella ens veim amb l'obligació i la necessitat de fer consciència sobre aquests fets, i apuntar la societat i l'estructura patriarcal i masclista on encara vivim com a causa d'aquesta xacra; així com també recordam que aquestes estructures no són naturals i que es poden canviar.

Imatge

Avís de tall d'aigua

- 23/11/2018 -
 L’Ajuntament informa que per tal de realitzar millores a la xarxa general d’aigua potable i sempre que el temps ho permeti, DILLUNS DIA 26 DE NOVEMBRE en horari aproximat DE LES 9.30 A LES 12.30 HORES es procedirà a tallar el subministrament d’aigua a un tram dels carrers Manuel de Falla, via Sorozábal, via Comte de Pallars i via Verdi. S'adjunta plànol a la informació. 

12345678910...
Tornar