· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament inicia una exhaustiva recollida d'informació sobre la mobilitat al municipi

Imatge05/10/2021

Els carrers de Ciutadella seran durant aquesta setmana un laboratori que permetrà conèixer a l'Ajuntament partir de les dades obtingudes l'escenari actual de la mobilitat al municipi.

Aquesta radiografia, que es complementarà amb una àmplia enquesta telefònica als residents al municipi (suficient en número per a obtenir un nivell de confiança del 95%), permetrà aconseguir una imatge de la mobilitat actual. Aquesta servirà de punt de partida per l'elaboració d'un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

L'objectiu general del futur PMUS és la identificació de les necessitats i deficiències del model de mobilitat actual, per tal de planificar i programar les actuacions necessàries en totes les àrees que afecten la mobilitat.

El Pla ha d'assegurar un equilibri entre les necessitats de mobilitat i accessibilitat, de manera que afavoreixi la protecció de l'entorn, impulsi el desenvolupament econòmic i millori la inclusió social, principis bàsics per assolir una mobilitat sostenible.

Aquest equilibri s'ha de traduir en una millora de la mobilitat de la ciutadania, amb xarxes coherents de vianants i bicicletes, garantint l'accessibilitat als transports públics, pacificant el trànsit, fomentant els mitjans de transport més sostenibles i aconseguint un increment de la seguretat viària i, per tant, un descens de la sinistralitat, a més d'una disminució de la contaminació, tant ambiental com acústica, derivada del trànsit.

Aquesta setmana s'ha començat amb la recollida de dades i l'enquesta telefònica es desenvoluparà durant la setmana que ve. Es fa en català o castellà en funció de l'idioma utilitzat per la persona que agafa el telèfon.


Tornar