· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Conveni entre l’Ajuntament i el Cercle Artístic per a la gestió de l’Observatori Astronòmic del Canal Salat

foto22/07/2021

L’Ajuntament de Ciutadella i la secció d’Astronomia del Cercle Artístic han signat un conveni de col·laboració per a la gestió de l’Observatori Astronòmic del Canal Salat amb una vigència de dos anys, prorrogable a dos anys més. Va ser aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament el passat 14 de juliol i va ser signat el divendres 16 en un acte on hi assistiren l'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, el regidor de Cultura, Andreu Cardona, la presidenta del Cercle Artístic, Lina Moll, i el president de la Secció d'Astronomia del Cercle Artístic, Joan Lluís Pons.

Segons l’acord, l’Ajuntament, que és titular de l'observatori astronòmic, cedeix la gestió al Cercle Artístic –que ja n’era el gestor des de l’any 2016– per tal de destinar l’equipament a la realització d'observacions astronòmiques destinades tant a membres de la Secció com al públic en general.

El conveni considera que l’Ajuntament es farà càrrec del manteniment de l’edifici i dels diferents subministraments, mentre que el Cercle Artístic es compromet, entre altres punts, a organitzar un mínim de quatre observacions a l’any obertes al públic en general; coordinar les visites i observacions per a escolars, que oferirà l’Ajuntament com a oferta complementària fora de l’horari lectiu; i mantenir en bones condicions el telescopi i els aparells tècnics de l’equipament. De la mateixa manera, haurà de col·laborar amb l’Ajuntament i el Consell Insular de Menorca en les activitats que es realitzin en el marc del projecte Starlight, i hi posarà a disposició les instal·lacions de l’Observatori.

El regidor de Cultura, Andreu Cardona, es mostra "molt satisfet per la feina que s'ha aconseguit fer en aquests dos anys de legislatura, tant amb les obres de millora que s'han fet a les instal·lacions i a la zona verda de l'exterior, finançades pel Consell Insular de Menorca, com ara, amb la firma d'aquest conveni, que garanteix la continuïtat en la gestió dels propers anys".

L’Observatori Astronòmic, situat dins el complex cultural del Canal Salat, està considerat com un bé patrimonial. Està format per un edifici circular aïllat compost de dues plantes. La superior, amb una coberta giratòria en forma de cúpula semicircular i amb una finestra d’obertura motoritzada. L’edifici està equipat amb un telescopi CGEM 1100 HD, Schmidt-Cassegrain.

Tornar