· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

S’obren les visites a la cova de s’Aigua de Cala Blanca

Imatge31/03/2021

Avui ha tingut lloc la inauguració de la cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella. L’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila; la presidenta del Consell Insular, Susana Mora; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord; la directora general de Turisme del Govern Balear, Rosana Murillo, i ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

L'alcaldessa de Ciutadella ha destacat: «L’obertura de la cova de s’Aigua a Cala Blanca, amb l’espectacular llac interior, permetrà que els ciutadellencs i les ciutadellenques, els menorquins i les menorquines i les persones que ens visiten puguin gaudir d’un nou atractiu de gran valor geològic, natural i arqueològic que ajudarà a diversificar el producte turístic i afavorirà la desestacionalització»

Les obres que han permès obrir la cova de s’Aigua de Cala Blanca al públic han consistit a condicionar l’interior i l'accés, amb el finançament del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca, a través d'un conveni interadministratiu signat entre el Consell i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), i el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular de Menorca.

Així, després d’un llarg procés, avui s’ha donat el tret de sortida a les visites de la cova de s’Aigua al públic en general. Les visites es realitzaran en grups de 15 persones. Durant el període de pandèmia els grups seran reduïts i estaran adaptats a la normativa de prevenció de propagació de la covid-19. Es calcula que el recorregut, de 110 metres de llargada, duri al voltant de mitja hora. Cal destacar que les infraestructures compleixen les directrius d’accessibilitat, i les persones amb mobilitat reduïda hi podran fer ús d’una cadira elevadora.

Es preveu que aquest projecte segueixi creixent amb una segona fase, que ha de permetre connectar la cova de s’Aigua amb la cova adjacent descoberta l’any 2016. 
Tornar