· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
foto

Acompanyament digital per una Biblioteca a l’abast

- 18/11/2020 -
La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) posa en marxa el programa «Acompanyament digital» aquest mes de novembre, dirigit a aquells col·lectius o ciutadans amb escasses habilitats informàtiques o tecnològiques.

Acompanyament digital per una Biblioteca a l’abast

foto18/11/2020

La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) posa en marxa el programa «Acompanyament digital» aquest mes de novembre, dirigit a aquells col·lectius o ciutadans amb escasses habilitats informàtiques o tecnològiques.

Cada cop més ens trobam amb una societat més tecnificada i digitalitzada. Açò fa que augmenti la bretxa digital entre les persones que se’n surten i les que no en tenen coneixements. Aquesta situació s’ha agreujat des que començà la pandèmia, en què el món virtual està desplaçant el presencial.

La connectivitat i les habilitats tecnològiques són importants per a la inclusió social de les persones. Les desigualtats creixen tant com avança l’actual crisi econòmica provocada per la covid-19; és clar que les persones mancades d’aquestes habilitats corren el risc de trobar-se excloses dels beneficis de la digitalització.

Conscients d’aquesta situació, les biblioteques públiques volen facilitar (com ho han fet sempre), a través d’aquest programa, l’accés a la informació, al coneixement i a la lectura en suport electrònic.

«Acompanyament digital» està orientat cap a aquells usuaris i ciutadans en general que necessitin un suport, acompanyament o aprenentatge en la cerca d’informació, la realització de tasques electròniques o bé amb la utilització de les eines tecnològiques.

No es tracta només d’ajudar les persones, sinó també d’acompanyar-les, tot ensenyant-los els processos i les eines perquè arribin a ser autònomes. Qualsevol persona, usuària o no, ciutadana o forana té cabuda en aquest programa.

La persona encarregada de dur-ho a terme és un formador i facilitador amb coneixements informàtics i habilitats per realitzar tasques diverses a Internet, i amb coneixements de català, castellà i anglès, que anirà un dia per setmana a les biblioteques públiques per atendre les persones interessades i les seves necessitats.

El programa comença la setmana del 23 de novembre, amb una fase pilot que es posarà en marxa a quatre biblioteques durant dos mesos, aproximadament.

A Ciutadella començarà dijous dia 26 de 17 a 20 h.

Les persones interessades (amb carnet de la Biblioteca o sense) han de dirigir-se a la Biblioteca i demanar-hi cita per ser ateses.

Tornar