· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Emília Mercadal: mestra, mare, regidora i conciliadora

- 30/04/2019 -
A la sèrie Som Dones, que promou l l’Ajuntament de Ciutadella per visibilitzar i fer un reconeixement a dones que amb el seu exemple han col·laborat en construir un municipi més igualitari aquest mes d'abril que ara acaba incorpora el nom de de la primera dona que fou regidora a Ciutadella.

Emília Mercadal: mestra, mare, regidora i conciliadora

Imatge30/04/2019

A la sèrie Som Dones, que promou la Regidoria d'Igualtat de l’Ajuntament de Ciutadella per visibilitzar i fer un reconeixement a dones que amb el seu exemple han col·laborat en construir un municipi més igualitari aquest mes d'abril que ara acaba incorpora el nom de de la primera dona que fou regidora a Ciutadella.

Emília Mercadal Gonyalons va ser una maonesa amb el cor de Ciutadella, nascuda el 1932 i que traspassà el 2018. Mestra d’escola, va ser a la nostra ciutat on ho va donar tot pedagògicament i educativament. 

La conciliació familiar amb les funcions polítiques i educatives fou un repte ben important. Anys després, recordava que va haver de «continuar assumint-ho tot», però, és clar, sense cap reconeixement social ni normatiu respecte a açò. El paper de les dones llavors era molt més difícil, i demanava esforços personals molt més intensos que no avui en dia. Ella, en aquells moments, hi obria camins.

Ja com a jubilada, va voler ser una alumna pionera de la Universitat Oberta per a Majors. Cinc anys després, rebia el Premi Gran del 2013, que atorgava l’Ajuntament.

Feu clic a la imatge per ampliar-la.


Tornar