· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Sant Joan ja descansa, agafant forces per a l'any qui ve

- 25/06/2018 -
  Ciutadella ha viscut el segon dia de Sant Joan amb intensitat i bulla. Des de les vuit del matí, quan el fabioler Lluís Soler iniciava el replec de la Qualcada, i fins passades les cinc i mitja de la matinada, quan el darrer toc cloïa la celebració amb la melodia amb més sentiment, els carrers i places de la ciutat han estat l’escenari d’una celebració única que podem dir que ha estat, un any més, de dalt de tot.

Sant Joan ja descansa, agafant forces per a l'any qui ve

Imatge25/06/2018

La festa ja descansa, agafant forces per a l'any qui ve. Ciutadella ha viscut el segon dia de Sant Joan amb intensitat i bulla. Des de les vuit del matí, quan el fabioler Lluís Soler iniciava el replec de la Qualcada, i fins passades les cinc i mitja de la matinada, quan el darrer toc cloïa la celebració amb la melodia amb més sentiment, els carrers i places de la ciutat han estat l'escenari d'una celebració única que podem dir que ha estat, un any més, de dalt de tot.

L'acte central del matí, l'assaig dels Jocs des Pla, transcorregué amb emoció. És el moment de famílies, de fillets i filletes sobre les espatlles dels seus pares i mares, de presenciar de ben a prop els Jocs, de vibrar amb les ensortilles endevinades i dels "uis" d'aquelles que quasi quasi s'enduen. Després la festa tornà al poble, als carrerons, fins a la Missa de Caixers, enguany celebrada quasi a les quatre del capvespre.

I la festa no descansa. El fabioler Juanlu Gelabert agafava el testimoni de Lluís Soler, i tornava a recollir la Qualcada. Cap a les vuit, el Caixer Senyor convidava a la corporació municipal a presenciar els Jocs des Pla, convidada que la batlessa acceptava amb satisfacció, tot cridant a fer uns jocs espectaculars, respectuosos i segurs. I així fou. Els Jocs, que començaven de tard, es celebraren amb espectacularitat, vistositat i emoció. Sense incident d'importància, la celebració tornar a posar la pell de gallina a molts, i revisqué un any més una tradició centenària que enamora a tot el món.

I encara més festa. Les Corregudes de Sa Plaça, el Caragol de Santa Clara... i fins que la Comitiva, ja a peu, acomiadava la festa a Cal Bisbe, amb emoció, sentiment i molta satisfacció per tantes hores d'entrega i festa. Al cap i al cor de tots, un pensament: Fins l'any qui ve, si Deu Vol!

Tornar