· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

La Fundació per a Discapacitats demana un centre especialitzat per a persones amb discapacitat física i dependència

- 08/06/2018 -
 La Fundació per a Discapacitats demana a l’Ajuntament la cessió d’uns terrenys per a la construcció d’un nou centre especialitzat per a persones amb discapacitat física i dependència. Davant d’aquesta petició, la FPDM va aprovar la realització d’un estudi de necessitat sobre aquesta qüestió per començar a fer les primeres passes.  L’ equip de govern de l’ Ajuntament s’ha mostrat obert a respondre a aquesta demanda amb la possibilitat de la cessió d’uns terrenys de Santa Rita que ja tenen la qualificació d’equipament sociosanitari.

La Fundació per a Discapacitats demana un centre especialitzat per a persones amb discapacitat física i dependència

Imatge08/06/2018

La Fundació per a Discapacitats demana a l’Ajuntament la cessió d’uns terrenys per a la construcció d’un nou centre especialitzat per a persones amb discapacitat física i dependència. Les entitats Parkinson Menorca, Esclerosi Múltiple i Coordinadora de Persones amb Discapacitat, que formen part de la Fundació per a Discapacitats, han manifestat durant aquests darrers mesos la necessitat de la construcció, per la manca de serveis especialitzats, d’un centre residencial per a persones amb discapacitat física i grans dependents. Davant d’aquesta petició, la FPDM va aprovar la realització d’un estudi de necessitat sobre aquesta qüestió per començar a fer les primeres passes.

Aquest nou centre residencial es projectaria amb diferents àrees i serveis adreçats al col·lectiu: residència, centre de dia i centre de nit, serveis de rehabilitació i serveis de suport i atenció a les famílies.

Tant la presidenta de la FPDM, Susana Mora, com la vicepresidenta primera, Maria Cabrisas, des d’un primer moment es van mostrar sensibles a aquesta demanda i coincidien en el fet que “la nostra decisió i voluntat és fer feina per avançar cap a aquest projecte; un projecte totalment necessari, innovador i capdavanter en l’àmbit autonòmic i que requerirà la col·laboració entre l’Ajuntament de Ciutadella, el Departament de Benestar Social del Consell Insular i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern”.

Per la seva part, l’Ajuntament de Ciutadella s’ha reunit amb una representació de persones de la Fundació per tal de plantejar-li la possibilitat de la cessió d’uns terrenys de Santa Rita que ja tenen la qualificació d’equipament sociosanitari. L’ equip de govern de l’ Ajuntament, encapçalat per la batlessa Joana Gomila,  s’ha mostrat obert a respondre a aquesta demanda i a fer-hi feina per tal que el funcionament d’aquest nou centre sigui una realitat.

Assistents a la reunió:

Joana Gomila, batlessa de l’Ajuntament de Ciutadella

Bàrbara Torrent, DI de Benestar Social i membre executiva i patronat de la FPDM

Manuel Pons, CPDM i vicepresident segon de la FPDM

Joan Riudavets, CPDM

Serafí Pons, CPDM

Bruno Calafat, Associació Parkinson Menorca i membre del patronat de la FPDM

Antònia Moll, Associació Parkinson Menorca

Anna Torres, Associació Parkinson Menorca

Vicente Lozano, director tècnic de la FPDM

Tornar