· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament 'fotografia' l'estat del comerç amb l'elaboració del cens d'activitats comercials i de serveis

- 11/06/2018 -
L'Ajuntament compta, des d'aquesta setmana, amb un cens actualitzat de comerços i serveis al municipi. En total hi estan inclosos 649 comerços i 355 serveis ubicats al nucli urbà de Ciutadella. El cens estarà disponible d'aquí a poc temps en una secció específica del web municipal i accessible a tota la ciutadania. També s'ha elaborat un treball de camp sobre la situació de l'activitat comercial. La realització d'aquesta feina ha estat possible gràcies a la necessària col·laboració dels alumnes del projecte Nura 2016, dels tècnics de l'Ajuntament de Ciutadella i dels comerciants de Ciutadella.

L'Ajuntament 'fotografia' l'estat del comerç amb l'elaboració del cens d'activitats comercials i de serveis

Imatge11/06/2018

 L’Ajuntament de Ciutadella, amb la regidora de Comerç Noemí Camps Villalonga, i l’AODL (agent d’ocupació i desenvolupament local) de l’Ajuntament de Ciutadella Josep Salord, van presentar el dimecres passat, 6 de juny, a les 20.30 h i al Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella, el cens d’activitats comercials i de serveis al nucli urbà de Ciutadella. L’informe esmentat també s’havia presentat als mitjans de comunicació a les 17 hores del mateix dia.

A l’acte hi assistiren comerciants de diferents tipus de negoci de la nostra ciutat, així com els representats de l’Associació Ciutadella Antiga. Aquest cens va ser una recomanació extreta de les conclusions del programa ICOMERÇ que l’Ajuntament va realitzar conjuntament amb els comerciants de Ciutadella.

Amb aquest cens, s’ha ofert una “fotografia” de l'estat actual del comerç al nucli urbà de Ciutadella, on per cada comerç existent es consideraren les dades següents:

- Nom comercial 

- Emplaçament

- Sector econòmic

- Barreres arquitectòniques

- Horari visible del local comercial

- Horari partit o continuat

- Web propi

- Web amb venda en línia

El cens d’activitats comercials i de serveis de Ciutadella servirà per:

- Conèixer l’estat del comerç de Ciutadella:  amb aquesta informació podrem establir les polítiques comercials necessàries per tal de protegir el comerç local i tradicional de Ciutadella.

Informar els ciutadans i comerciants: sense cap dubte, és una eina totalment útil tant per als comerciants (per detectar el tipus d'establiment comercial de la seva zona d'influència), com per als ciutadans (per tenir informació dels negocis de cada zona de Ciutadella).

Comparar l’evolució comercial: servirà per, al llarg dels propers anys, comparar l’evolució comercial de les diferents zones.

La realització d’aquest treball no hauria estat possible sense la necessària col·laboració dels alumnes del projecte Nura 2016, dels tècnics de l’Ajuntament de Ciutadella i dels comerciants de Ciutadella, que ens han obert les portes per tal de facilitar-nos aquest treball.                   


Etiquetes relacionades

Comerç, Fires i Mercats
Tornar