· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Ciutadella inaugura «El viatge del Guernica», a la plaça des Pins fins al 21 de maig

- 26/04/2018 -
L'exposició «El viatge del Guernica» ha quedat oficialment inaugurada i es podrà visitar fins al dia 21 de maig. Ubicada a la plaça des Pins es tracta d'un muntatge audiovisual i documental sobre el quadre de Pablo Picasso. «El Guernica de Picasso representa alguna cosa més fonda —fins i tot més colpidora— que la dimensió artística i creativa», ha assenyalat Joana Gomila a l'acte d'inauguració.

Ciutadella inaugura «El viatge del Guernica», a la plaça des Pins fins al 21 de maig

Imatge26/04/2018

Avui matí, les autoritats de CaixaBank de Ciutadella, acompanyades per l’alcaldessa de la ciutat i la regidora de Turisme, Noemí Camps, han assistit a l’acte d’obertura de l’exposició, que romandrà a la plaça des Pins fins al dia 21 de maig.

Es tracta d’un muntatge audiovisual i documental que ofereix el significat del quadre Guernica; però que, sobretot, reconstrueix el periple internacional que la peça va conèixer des de la seva gestació, arran dels bombardejos de la legió Còndor alemanya sobre la vila basca de Guernica durant la Guerra Civil i la seva instal·lació definitiva al Museu Reina Sofía de Madrid, un cop Espanya tingué estabilitzada la democràcia constitucional.

L’alcaldessa ha remarcat la principal la intenció didàctica i escolar de la mostra com un «dels seus atractius més importants», però sense perdre interès per a qualsevol públic.

«El Guernica de Picasso representa alguna cosa més fonda —fins i tot més colpidora— que la dimensió artística i creativa», ha assenyalat Joana Gomila. «Aquesta obra és un al·legat de rebuig a la guerra; és un impactant discurs que emfatitza fins a on poden arribar els horrors de les guerres, i els danys que recauen sobre les persones. És una mena de crònica penosíssima que el nostre país ha hagut de travessar en els anys de la Guerra Civil».

Tanmateix, ha dit també, tot donant una ullada al món del nostres dies, «avui, els Picasso de tot arreu podrien seguir reproduint aquesta mateixa obra a molts d’indrets. Els conflictes armats i l’atac constant a les persones i a la seva identitat són el dia a dia de la nostra societat».

Convindria fer una reflexió sobre el que està passant ara mateix. «Aquesta exposició ens hi podria ajudar, perquè hi ha molta didàctica per als estudiants, com he dit, però també per a tothom en general. Tots i totes en podem aprendre».

L’exposició pot ser visitada lliurement pel públic en general els dissabtes, de les 11 del matí a les 9 h del vespre; i la resta de la setmana mitjançant hores concertades de matí i capvespre per a grups d’escolars.

Tornar