web sobre la exposició. " />web sobre la exposició. ">
 
  · Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Un Guernica per a edats escolars visitarà Ciutadella

- 22/03/2018 -
Una exposició dedicada a l’obra de Picasso Guernica visitarà Ciutadella, des del dia 26 d'abril fins al dia 21 de maig de 2018 a la plaça des Pins,adreçada als estudiants del municipi, des dels nivells d’educació infantil i fins al batxillerat i els graus superiors. Més informació també al web sobre la exposició. 

Un Guernica per a edats escolars visitarà Ciutadella

Imatge22/03/2018

 Una exposició dedicada a l’obra de Picasso Guernica visitarà Ciutadella, adreçada als estudiants del municipi, des dels nivells d’educació infantil i fins al batxillerat i els graus superiors.

El programa EduCaixa de Caixa Bank portarà a la plaça des Pins de Ciutadella un exposició titulada El Viatge del Guernica. Es tracta d’una mostra que gira al voltant de l’obra homònima de Pablo Ruiz Picasso, dedicada a reflectir els horrors de la Guerra Civil Espanyola, quan la Legió Còndor, d’Alemanya, i la Legió Italiana portaren a terme el dantesc bombardeig contra la localitat i la població de Guernica el 26 d’abril de 1937.

La mostra, adreçada al públic estudiantil, reconstrueix tot el procés de creació de l’obra pictòrica, des del moment que fou encarregada a l’artista per part del Govern de la II República i fins a la seva destinació actual al museu nacional Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid.

Picasso va treballar la peça entre els mesos de maig i juny de 1937. Però, com que la Guerra va acabar amb la instauració d’una dictadura, Picasso en donà la custòdia al Museu d’Art Modern de Nova York, si bé manifestant la voluntat de fer-ne la devolució a Espanya quan tornés la democràcia al país. El 1981, finalment, el quadre arribà a Espanya.

El projecte expositiu de Caixa Bank és fruit d’una feina d’investigació que ha permès fer el seguiment detallat dels viatges que ha conegut l’obra, i com ha acabat convertida en una obra simbòlica sobre les atrocitats de les guerres.

A Ciutadella, els estudiants podran fer la visita de l’exposició fins al dia 21 de maig, amb un seguit de propostes didàctiques per reflexionar i debatre les qüestions de fons que el quadre suscita.


Etiquetes relacionades

Educació Cultura
Tornar