· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament se suma a la campanya de esterilització de moixos de la Protectora

- 13/03/2018 -
 L’Ajuntament se suma a la campanya de la Societat Protectora d’Animals, per tal de demanar als amos de moixos que segueixin el procés d’esterilització d’aquests animals de companyia, i que, en cap cas, no els abandonin.

L'Ajuntament se suma a la campanya de esterilització de moixos de la Protectora

13/03/2018

 L’Ajuntament de Ciutadella se suma a la campanya de la Societat Protectora d’Animals, per tal de demanar als amos de moixos que segueixin el procés d’esterilització d’aquests animals de companyia, i que, en cap cas, no els abandonin.

La superpoblació felina es manifesta en el gran nombre d’exemplars que viuen als carrers i les urbanitzacions de Ciutadella, en el refugi de la Protectora d'Animals de Ciutadella i a la canera municipal.

En aquesta època, cada any, els moixos entren en el període de zel i, és clar, les femelles queden embarassades. Entretant, però, es localitzen grans quantitats d’exemplars perduts, atropellats o desatesos.

Davant d'aquesta realitat, la castració s'imposa com una opció responsable. Els moixos mascles en zel es barallen i poden contraure malalties greus, com la leucèmia felina i immunodeficiència felina.

Són malalties que afecten el sistema immunitari del moix, i que resulten transmissibles a les femelles i a les seves cries. És per açò que la Protectora trasllada a la consciència de la població, i a la dels amos de moixos en particular, la qüestió de si en voldran arriscar la salut. Una moixa pot donar a llum fins a sis moixets en cada part. En cas que, a la vegada, siguin femelles, aquestes seran fèrtils just als sis mesos de vida. Qui se’n pot fer responsable, d’aquesta proporció?, es demana la Protectora.

L’Ajuntament, sensible al problema públic que açò comporta, ho trasllada a l’opinió pública i diu: “Si has contestat no a les dues preguntes, llavors esterilitza’ls i no els abandonis!”


Etiquetes relacionades

Salubritat Pública Animals de companyia
Tornar