· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L’avinguda Mascaró Passarius ja disposa d’un projecte bàsic per a ordenar-la i equipar-la

- 08/02/2018 -
 Amb una previsió inversora que supera els 274.000 euros, el projecte de reforma i adequació de l’avinguda Josep Mascaró Passarius i  les confluències amb el carrer Ciutat d’Oristano i el Camí Vell de Maó, al costat del Cementeri Municipal és la principal iniciativa municipal a costa del  Pla insular d’inversions (PIC) de l’any 2018.

L’avinguda Mascaró Passarius ja disposa d’un projecte bàsic per a ordenar-la i equipar-la

Imatge08/02/2018

Amb una previsió inversora que supera els 274.000 euros, el projecte de reforma i adequació de l’avinguda Josep Mascaró Passarius i les confluències amb el carrer Ciutat d’Oristano i el Camí Vell de Maó, al costat del Cementeri Municipal és la principal iniciativa municipal a costa del Pla insular d’inversions (PIC) de l’any 2018.

Aquest espai, qualificat com a zona d’espais lliures, parcs i jardins, es troba a dia d’avui molt degradat i mancat d’ordre. Hi aparquen cotxes de forma descontrolada i és una àrea lliure sense cap tipus d’enjardinament, ni de zones de lleure per a la població. En total, el projecte en aquesta  actuació afectarà una superfície de devers 5.000 m².

Consistirà en:

1. Trasllat de la barca Valldemossa a una zona d’emmagatzematge, ja que ara es troba guardada en una de les cotxeries de la Brigada Municipal.

2. Rehabilitació i reutilització de la nau d’estructura metàl·lica que alberga la barca Valldemossa per a reconvertir-la en una pèrgola de caire decoratiu.

3. Enderroc del magatzem municipal i dels murs de marès de la zona.

4. Ampliació i millora de les voravies de la zona de l’avinguda Mascaró Passarius, davant del Cementeri.

5. Execució d’un pas pavimentat tangent al Cementeri. A la zona més propera al Camí Vell de Maó, s’hi projecta una doble filera d’arbres.

6. Compleció de la il·luminació de les dues torres situades al centre de la plaça amb noves lluminàries.

7. Execució d’un nou paviment de formigó sobre la base existent malmesa, on actualment hi aparquen cotxes, amb la reparació de zones puntuals amb esvorancs.

A més, el projecte sobre la totalitat de la zona verda (aproximadament 8.000m2) proposa per a un futur (en una altre fase) ubicar-hi  una zona de jocs infantils i una esplanada pavimentada com a punt d’esbarjo, amb la possibilitat de programar-hi diferents actuacions. Entre aquesta plaça i la zona verda s’hi troba una zona pavimentada, que és la coberta d’un dipòsit soterrat i rematat amb una zona més elevada a on hi ha l’accés. Així mateix, es pretenen crear una zona per al joc i l’exercici de la gent gran, un element mirador i diversos recintes amb vegetació decorativa de baix manteniment, conformats per bancades de cantó de marès recuperat de les demolicions fetes a la zona, on la gent pugui asseure’s; i alhora s’hi volen organitzar l’espai i les diverses zones en combinació amb fileres d’arbrat.
Tornar