· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Un Sant Antoni dedicat a les tradicions i a la cultura popular

- 10/01/2018 -
L’Ajuntament vol dedicar les celebracions de Sant Antoni de 2018 a les tradicions i a la cultura popular; i ho farà de manera especial amb ocasió de l’acte institucional de la vigília, dia 16, amb un pregó que ha estat encomanat a Antoni Bonet Bosch.

Un Sant Antoni dedicat a les tradicions i a la cultura popular

Imatge10/01/2018

 L’Ajuntament de Ciutadella vol dedicar les celebracions de Sant Antoni de 2018 a les tradicions i a la cultura popular; i ho farà de manera especial amb ocasió de l’acte institucional de la vigília, dia 16, amb un pregó que ha estat encomanat a Antoni Bonet Bosch.

El pregoner d’enguany, especialista en el costumari i les tradicions de caràcter popular de la cultura menorquina, dissertarà amb una conferència que ha titulat «Temps eren temps i ara som a un altre temps».

Parlarà, particularment, sobre el costumari dels dàtils i dels garballons, de les dites i dels refranys i de la rifa del porquet negre, uns referents que acumulen molts anys, potser segles, en la manera de ser viscuda la festa de Sant Antoni Abat, a qui, segons la llegenda històrica, el rei Alfons III el Liberal es va encomanar abans d’endegar les hostilitats d’ocupació i conquesta de la Menorca àrab l’any 1287.

L’acte municipal, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc al Saló Gòtic de la casa consistorial (19 h), amb l’assistència de les principals autoritats municipals, insular i autonòmica de les Illes Balears.

Amb la presidència de l’alcaldessa, també la primera autoritat local, Joana Gomila hi pronunciarà unes paraules, amb la idea d’exalçar els valors i la importància cultural i econòmica del producte local, el sector agroalimentari menorquí i la cooperació intersectorial, com a garantia per donar una eficaç resposta a l’economia global dels nostres dies.

L’endemà, a les 11 h, la corporació i la resta d’autoritats institucionals presidiran la Missa i la Processó dels Tres Tocs.

El programa de Sant Antoni, però, començarà dia 15, dilluns vinent, amb un acte de presentació del segon quadern de memòries d’Antoni Orell Calafat, batle de Ciutadella entre el 1983 i el 1987. L’acte es farà al Saló Gòtic, amb la participació de Josep Portella, en nom del Col·lectiu Folklòric, que n’és l’editor; i d’Antoni Salvador, amic personal d’Orell, a qui va substituir al capdavant de l’Alcaldia.


Tornar