· Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 8 d'abril al 7 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Ciutadella renova les lluminàries de diverses zones urbanes com a mesura d’estalvi i d’eficiència energètica

- 14/12/2017 -
 L’Ajuntament ha canviat les lluminàries de diversos punts del nucli urbà amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i també d’estalviar econòmicament en el consum.Algunes d’aquestes actuacions sorgeixen a petició dels mateixos veïns de les zones, com és el cas de la plaça Menorca, on els residents havien denunciat la falta de llum a l’entorn d’aquesta àrea. L’estalvi que es pot aconseguir en el consum elèctric amb la renovació de les lluminàries és molt important.

Ciutadella renova les lluminàries de diverses zones urbanes com a mesura d’estalvi i d’eficiència energètica

Imatge14/12/2017

L’Ajuntament ha canviat les lluminàries de diversos punts del nucli urbà de Ciutadella amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i també d’estalviar econòmicament en el consum. Segons comenta el regidor responsable de Manteniment de la Via Pública i Camins Rurals, Josep López: “Es fa una aposta per l’eficiència amb la substitució progressiva de les lluminàries existents per altres de tipus LED”; i, de moment, ja s’ha actuat a l’entorn del poliesportiu i la piscina coberta (on s’han canviat 23 unitats de fanals), al carrer de la Creu (5 unitats), a la plaça Menorca (6 unitats), al tram entre la rotonda de la platja Gran i la rotonda des Peixos (9 unitats) i al tram final del passeig Marítim (29 unitats), entre d’altres.

Algunes d’aquestes actuacions sorgeixen a petició dels mateixos veïns de les zones, com és el cas de la plaça Menorca, on els residents havien denunciat la falta de llum a l’entorn d’aquesta àrea. López explica que el que s’ha fet en aquest cas és substituir els fanals baixos per columnes altes, que són molt més eficients. El cost de la compra de les sis unitats de fanals nous, que subministra l’empresa Dielectro Balear SAU, és de 1.825 €, amb l’IVA inclusivament.

L’estalvi que es pot aconseguir en el consum elèctric amb la renovació de les lluminàries és important. Per exemple, a la zona del poliesportiu i la piscina coberta, els 23 fanals antics tenien una potència instal·lada total de 4.750 W, mentre que les noves lluminàries LED tenen una potència total prevista de 1.170 W. Açò implica que la potència instal·lada es queda en una quarta part de la que hi havia abans, concretament 3.580 W menys. “Tenint en compte les hores de funcionament de les lluminàries durant tot un any, es preveu obtenir un estalvi energètic de 15.036 Kwh/any”, afegeix el regidor. El contracte menor de subministrament de les noves lluminàries del poliesportiu s’ha encarregat també a l’empresa Dielectro Balear SAU per un import de 3.651 €, amb l’IVA inclusivament.
Tornar