Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament formaliza la compra de la parcel·la d'Endesa al Polígon Industrial

- 09/11/2017 -
El director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, s’ha reunit amb la batlessa, Joana Gomila, per tal de formalitzar la signatura de la venda del solar de l’antiga seu d’Endesa en el nostre municipi, situada entre les dependències de la Prefectura de la Policia Local i la Piscina Municipal Tita Llorens. La compra de la parcel·la permetrà a l’Ajuntament disposar d’un espai amb capacitat suficient per poder unificar tots els serveis municipals que actualment estan distribuïts en diferents naus

L'Ajuntament formaliza la compra de la parcel·la d'Endesa al Polígon Industrial

Imatge09/11/2017

L’operació suposarà un import de 400.000 €, a abonar en tres anualitats (2017, 2018 i 2019). Es tracta d’una parcel•la de prop de 6.400 metres quadrats, situada entre la seu de la Policia Local i la Piscina Municipal, on hi ha edificacions que sumen 1.780 metres quadrats de superfície i que, al seu dia, van acollir els serveis tècnics, despatxos, magatzems, el centre de brigades i els vestuaris de la companyia elèctrica, a més d’una zona d’aparcaments coberts.

El regidor d’Hisenda, José López, destaca que, tot i l’esforç econòmic que representa per a l'Administració local, es tracta d’una operació econòmica molt avantatjosa, tant pel preu acordat per un solar molt ben situat, per les dimensions i pel bon estat de les edificacions existents, com també per les condicions de pagament pactades. En aquest sentit, López posa de manifest la predisposició i la bona voluntat d’Endesa per arribar a un acord de compravenda i així evitar un futur procés d’expropiació “que no interessa a cap de les dues parts”, afegeix el regidor, per un parcel•la urbana qualificada com a equipament municipal al Pla general d’ordenació urbana (PGOU) de Ciutadella.

La compra de la parcel•la d’Endesa, per altra banda, permetrà a l’Ajuntament resoldre una necessitat que s’arrossegava des de feia anys i que consisteix a disposar d’un espai amb capacitat suficient per poder unificar tots els serveis municipals que actualment estan distribuïts en diferents naus. El fet de poder ajuntar les brigades de manobres, electricistes, jardiners, llauners i mecànics permetrà optimitzar millor els recursos humans i materials. A més, amb la compra de la parcel·la d’Endesa, també es podrà anar reduint la partida econòmica que l’Ajuntament destina al lloguer de les naus industrials on ara hi ha repartits els serveis municipals i que representa uns 60.000 € anuals. El trasllat dels equips de la Brigada al nou solar municipal de POICI es farà de manera escalonada i progressiva, a mesura que es vagin extingint els contractes de lloguer actualment en vigor.

Tornar