Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària s'inaugura diumenge a Can Saura

- 13/09/2017 -
El palau de Can Saura de Ciutadella, recentment recuperat com a espai cultural municipal, acollirà del 17 al 30 de setembre l’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), que n’és l’amfitrió. La mostra, que compta amb el patrocini de la Fundació Baleària, s’inaugurarà aquest diumenge, 17 de setembre, a les 19.30 hores.

L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària s'inaugura diumenge a Can Saura

Imatge13/09/2017

El palau de Can Saura de Ciutadella, recentment recuperat com a espai cultural municipal, acollirà del 17 al 30 de setembre l’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), que n’és l’amfitrió. La mostra, que compta amb el patrocini de la Fundació Baleària, s’inaugurarà aquest diumenge, 17 de setembre, a les 19 hores.

L'acte anirà a càrrec del president de la CCEPC, vicepresident de l’IRMU i coordinador de la mostra, Josep Santesmases; de l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, i del president del Consell Científic de l’IME, Miquel Àngel Limón, que ha col·laborat en el catàleg de la mostra.

L’exposició relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, i vincula territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o dels països, i s'estimula, també, la creació de noves obres literàries.

Patrimoni oblidat, memòria literària està dividida en cinc àmbits temàtics: "En lluita i diàleg amb el paisatge", "El pes de la història", "El clam silenciós de les pedres", "La memòria de la vida social" i "Les ruïnes com a símbol de la terra". En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans; com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, ja siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i per altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/ 
Tornar