Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 17 de maig al 2 de juliol
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

El Nou de Juliol glossarà enguany el drama constant dels refugiats dins la història

- 07/07/2017 -
Amb una conferència de Martí Carbonell dedicada a glossar el problema de les deportacions i els refugiats com a drama humanitari constant dins la història, la corporació municipal de Ciutadella commemorarà aquest proper diumenge el Nou de Juliol, que recorda el setge i la destrucció de la ciutat pels turcs l’any 1558. L’acte tindrà lloc al Saló Gòtic (19 h), i sumarà la commemoració número 459 dels fets de sa Desgràcia.

El Nou de Juliol glossarà enguany el drama constant dels refugiats dins la història

ImatgeAmb una conferència de Martí Carbonell dedicada a glossar el problema de les deportacions i els refugiats com a drama humanitari constant dins la història, la corporació municipal de Ciutadella commemorarà aquest proper diumenge el Nou de Juliol, que recorda el setge i la destrucció de la ciutat pels turcs l’any 1558. L’acte tindrà lloc al Saló Gòtic (19 h), i sumarà la commemoració número 459 dels fets de sa Desgràcia.

La intervenció acadèmica de Martí Carbonell, historiador i president de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca, explicarà el context històric del Nou de Juliol, així com altres esdeveniments que han provocat migracions, deportacions, captius i refugiats a la nostra illa durant els segles posteriors a la desgràcia. Així mateix, es reflexionarà sobre les conseqüències que tingué aquell succés per als menorquins i les menorquines; i es compararà amb altres fets ocorreguts durant les darreres dècades en el nostre entorn. Es relacionaran aquells esdeveniments amb altres de contemporanis, amb l’objectiu de fer reflexionar arran d’allò que passà a Menorca. Així mateix, a partir de la comparació amb les migracions, deportacions i els moviments de refugiats actuals es podrà observar com aquells funestos episodis de s’Any de sa Desgràcia encara es repeteix en altres indrets de la Mediterrània avui en dia.

D’altra banda, la commemoració, com és costum, també servirà per fer el lliurament dels premis de Sant Joan 2017 i, com a any senar, per a la proclamació de la Junta de Caixers per al bienni 2018-2019, que presidirà Julio de Olives Fernández.

Tornar