Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

5 d'agost (12 h)
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament renova els cartells informatius a les platges urbanes

- 02/06/2017 -
El servei de Medi Ambient informa que aquesta setmana s'ha renovat el contingut dels cartells informatius que l'Ajuntament té instal·lats en diverses platges urbanes del municipi (Son Xoriguer, cala en Bosc, cala Blanca, Santandria, sa Caleta i cala en Blanes). 

L'Ajuntament renova els cartells informatius a les platges urbanes

ImatgeEl servei de Medi Ambient informa que aquesta setmana s'ha renovat el contingut dels cartells informatius que l'Ajuntament té instal·lats en diverses platges urbanes del municipi (Son Xoriguer, cala en Bosc, cala Blanca, Santandria, sa Caleta i cala en Blanes). Aquests cartells formen part del sistema de gestió ambiental de les platges que l'Ajuntament té certificat per AENOR (Asociación Española de Certificación y Normalización), segons la norma internacional UNE-EN ISO 14.001.

Els cartells, que estan en català, castellà i anglès, disposen de diversa informació sobre la platja, la seva biodiversitat, els serveis presents, l'Ordenança de platges, etc. i segueixen el disseny que ja es va establir als cartells de les platges de la Vall i Son Saura, també inclosos en el Sistema de Gestió Ambiental Municipal.

Cada cartell disposa d'un mapa de la platja, on, entre altres coses, s'hi situen el Camí de Cavalls, els serveis de platja (banys, dutxes, aparcament, parada de bus...), el punt de salvament, l'abalisament de les zones de bany, les zones amb contenidors de residus, les activitats de lloguer de serveis de platja (gandules, para-sols, activitats nàutiques), les zones de fondeig; i també les zones de dunes, les zones de bosc i les praderies submergides de posidònia oceànica.

Una altra secció informa sobre l'Ordenança municipal d'ús i aprofitament de les platges de Ciutadella i dels seus preceptes més importants, com per exemple que no s'hi pot fer foc, ni circular-hi amb vehicles de motor, ni acampar-hi. També hi ha un espai amb recomanacions per al manteniment de l'ecosistema platja-duna que recorda que es tracta d'un ecosistema fràgil que cal conservar.

Una de les parts més importants dels cartells és la que s'ocupa de la diversitat d'hàbitats i d'espècies presents a la platja i de la seva importància. Es presenten amb fotografies de tres exemples d'hàbitats prioritaris, tres d'espècies de flora i tres d'espècies de fauna (ja siguin terrestres o aquàtiques) presents en aquella platja i que es poden veure fàcilment passejant per la platja o nedant amb unes ulleres per la zona de bany. En aquest punt volem manifestar el nostre agraïment al Sr. Manolo Mora Canet, que, desinteressadament, ens ha cedit les fotografies subaquàtiques de la seva extensa i magnífica col·lecció personal per il·lustrar millor la flora i la fauna submergides presents a les nostres platges.

S'hi inclou també informació sobre la posidònia oceànica i les seves importants funcions per al manteniment de les platges, tant quan és viva a les praderes submergides com quan n'arriben les fulles mortes a la vorera de la platja; i es recorda que la presència de posidònia és un bon indicador de l'estat de conservació de les platges com a ecosistemes naturals. A més, als cartells de les platges de cala Blanca i Santandria s'explica el fenomen natural dels afloraments de fitoplàncton que se solen produir en aquestes dues cales i en moltes altres de la Mediterrània.

Finalment, hi ha un espai amb les dades de contacte de l'Ajuntament de Ciutadella, un enllaç a la pàgina de queixes i suggeriments en línia del web municipal i un enllaç a una pàgina on s'hi pot trobar més informació sobre les platges.

Tornar