Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 17 de maig al 2 de juliol
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'Ajuntament reactiva el Consell de Ciutat, l'òrgan de participació més ampli del municipi

- 25/05/2017 -
L'Ajuntament convoca una nova trobada del Consell de Ciutat de Ciutadella per al proper dimecres dia 31 de maig a les 19.30 h a la Casa de Cultura, per valorar les línies municipals de treball d'aquesta nova legislatura, i també per debatre i recollir propostes per començar a preparar els pressupostos municipals del 2018.

L'Ajuntament reactiva el Consell de Ciutat, l'òrgan de participació més ampli del municipi

ImatgeL'Ajuntament convoca una nova trobada del Consell de Ciutat de Ciutadella per al proper dimecres dia 31 de maig a les 19.30 h a la Casa de Cultura, per valorar les línies municipals de treball d'aquesta nova legislatura, i també per debatre i recollir propostes per començar a preparar els pressupostos municipals del 2018.

Coincidint amb l’equador de la legislatura, i així com marca el Reglament que regula el funcionament del Consell de Ciutat, en el darrer Ple Municipal es va aprovar la proposta de renovació dels membres no polítics elaborada des de la Regidoria de Projecte de Ciutat, Participació Ciutadana i Igualtat. Dels trenta integrants del Consell de Ciutat, continuen com a membres els nou representants de l’equip de govern i dels diferents partits del Ple Municipal, mentre que se n'ha renovat tota la resta de membres: els onze representants de les comissions municipals, els vuit membres d’associacions empresarials, associacions sindicals i col·legis professionals, i els dos membres de col·lectius del tercer sector.

El Consell de Ciutat és l'òrgan més ampli de participació i de representativitat de tots i cadascun dels vesins i vesines de Ciutadella i, per tant, constitueix un ens necessari i assessor de la gestió municipal i, alhora, una oportunitat de generar consens ciutadà en temes d'interès general. En el marc d’aquest consell es tracten temes que afecten la globalitat de la ciutat per assessorar els agents institucionals i fer propostes sobre les grans línies estratègiques que garanteixin un desenvolupament equilibrat i sostenible, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest òrgan també esdevé un espai per enfortir la corresponsabilitat ciutadana en el procés de transformació i millora de la ciutat a partir de la implicació directa dels seus protagonistes: les persones que hi habiten.

En aquest sentit, el Consell de Ciutat recull dos dels elements que fonamenten i construeixen una ciutat educadora, com són la trobada d'actors locals i el diàleg social entre ells i amb l'Administració. Atès que el municipi va firmar la Carta de Ciutats Educadores l'any 1999, amb la qual va assumir els principis que s'hi recullen, aquest òrgan té un paper important en el Projecte de ciutat de Ciutadella.

Tornar