Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
 

Foto Principal

Del 23 al 28 de maig
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

«Almon s’està com aquí»: arriba a Ciutadella una exposició sobre Menorca i el turisme

- 24/05/2017 -
El proper dia 1 de juny, dijous, la sala municipal d’exposicions del Roser inaugura la mostra dedicada a la història del turisme a l’illa de Menorca, de la qual és comissari Alfons Méndez, cap de la secció de Ciències Socials de l’IME. 

«Almon s’està com aquí»: arriba a Ciutadella una exposició sobre Menorca i el turisme

ImatgeEl proper dia 1 de juny, dijous, la sala municipal d’exposicions del Roser inaugura la mostra dedicada a la història del turisme a l’illa de Menorca, de la qual és comissari Alfons Méndez, cap de la secció de Ciències Socials de l’IME.

Sota el títol “Almon s’està com aquí”, l’exposició fa una recorregut sistemàtic pels camps de l’urbanisme turístic, l’hoteleria, la promoció nacional i internacional de Menorca com a destinació i, fins i tot, assenyala algunes transformacions de mentalitat i els costums que el turisme ha produït sobre la població insular.

Com ha assenyalat el comissari, el turisme actual és el resultat d’un procés de maduració de més d’un segle, durant el qual ha esdevingut un dels sectors més puixants de l’economia menorquina, fet que ja justificaria l’organització d’una exposició dedicada a aquesta activitat. Tanmateix, la interacció entre visitants i locals té multitud d’altres facetes que aquesta mostra intenta explorar: cultural, social, històrica, arquitectònica, urbanística, paisatgística... Així mateix, veurem com el turisme, des dels seus orígens, fa un ús intensiu de la il·lustració i la fotografia, per crear una imatge de l’illa, que s’ha anat transformant al llarg del temps. En definitiva, volem mostrar com s’ha format i què significa el turisme per a Menorca.

La mostra, que romandrà a Ciutadella fins al dia 1 de juliol, seguirà després una itinerància pels municipis de Maó i Alaior.

Tornar