Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls mourà aquest cap de setmana més de 3.000 persones

- 17/05/2017 -
La Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls viurà enguany l'edició més multitudinària pel que fa a participants i acompanyants. L'impacte econòmic de la prova a l'illa es calcula en, aproximadament, mig milió d'euros. A l'acte de presentació hi acudiren la presidenta del Consell, Maite Salord, l'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor d'Esports, Josep Juaneda.

Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls mourà aquest cap de setmana més de 3.000 persones

ImatgeLa presentació de la sisena edició de la Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls, que es durà a terme aquest cap de setmana, ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Insular, Maite Salord, així com de l'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, i del regidor d'Esports, Josep Juaneda, que han felicitat per la labor els organitzadors, així com han desitjat la major de les sorts als participants i els han animat a, per damunt de tot, “respectar el privilegiat entorn del Camí de Cavalls perquè el puguem gaudir durant molts d'anys”.

De les 3.000 persones que mourà la sisena edició de la Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls, 1.200 corresponen a corredors -uns 200 de Menorca i 1.000 de fora-; uns 200 són de l'organització i la resta són acompanyants dels corredors i de les corredores. L'impacte econòmic de la prova a l'illa -estimat a partir d'un informe d'una carrera similar que té lloc a Canàries i d'un qüestionari que han respost tots els participants en el procés d'inscripció– ronda el mig milió d'euros. “Més enllà del que s'aconsegueixi esportivament, si analitzam aquestes dades, no podem fer altra cosa que reconèixer que n'esteim molt orgullosos”, afirmen els organitzadors.

La presidenta del Consell Insular, Maite Salord, ha destacat: “Esteim molt a favor d'iniciatives com aquesta en la qual es conjuminen esport, naturalesa i el Camí de Cavalls”. Salord ha definit: “És molt important cuidar les persones que vénen de fora, a més de les ques són d'aquí, perquè quan després tornen a la seva llar seran els encarregats de compartir les seves impressions i experiències”.

Joana Gomila, per la seva banda, ha destacat: “És un plaer, una responsabilitat i un honor per a Ciutadella acollir algunes sortides, així com totes les arribades”. L'edil de Ciutadella viurà en primera persona la Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls perquè disputarà els 39 km del Trekking Costa Nord, que sortirà diumenge. “Tantes persones en el municipi suposen una important injecció econòmica, i que sigui el maig, quan encara no ha començat la temporada turística, dóna més valor a l'esdeveniment”.

Mito Bosch ha valorat: “De cada any tenim el nivell d'exigència més alt, i aquest any hem fet un pas més en situar Menorca en un nivell internacional. Dels 1.200 participants, solament uns 200 són de l'illa, la resta són de fora: 400 de Mallorca i un centenar de participants de fora d'Espanya”.

“Hem posat a Menorca en el panorama internacional del Trail. El nostre treball de promoció en les xarxes socials té una repercussió molt alta i no podem fer altra cosa que donar les gràcies i esforçar-nos al màxim per estar-hi a la altura”, han conclòs.HORARIS

La prova arrencarà oficialment aquest dijous, a les 16 h a la Sala Multifuncional del canal Salat, a Ciutadella, on es farà el primer lliurament de dorsals fins a les 20 h.

A les 19.30 h tindrà lloc la presentació dels atletes PROS. A les 20.30 h l'activitat es trasllada a l'Hotel Port Ciutadella, on tindrà lloc la primera edició de la festa ‘Sort que no corro’ de Compressport, un esdeveniment pel qual solament hi havia disponibles 300 inscripcions, que es van esgotar ràpidament.

Divendres a les 8.30, a la plaça des Pins de Ciutadella tindrà lloc la primera sortida dels 185 quilòmetres, mentre que la segona serà a les 14.30 h en el mateix escenari. Al capvespre, igual que el dia anterior, es farà el lliurament de dorsals a la Sala Multifuncional del canal Salat.

La resta de sortides seran la matinada del dissabte, a la 1 h, al parc Rochina del port de Maó, on arrenca la Trail Menorca Costa Nord – 100KM. A les 8 h començarà la Trail Menorca Costa Sud – 85KM al camp municipal des Castell; a les 9 h ho farà la Trekking Costa Nord– 39KM. 
Tornar