Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

L'alcaldessa de Ciutadella apel·la a la ciutadania pel drama humanitari dels refugiats

- 26/04/2017 -
Amb ocasió del recent concert de la Banda de Música de Ciutadella, dedicat als refugiats, l'alcaldessa Joana Gomila va fer una apel·lació ciutadana per fer-nos càrrec del greu problema humanitari que suposa, i de les conseqüències de marginació i incompliment dels drets socials que el fenomen comporta.

L'alcaldessa de Ciutadella apel·la a la ciutadania pel drama humanitari dels refugiats

ImatgeAmb ocasió del recent concert de la Banda de Música de Ciutadella, dedicat als refugiats, l'alcaldessa Joana Gomila va fer una apel·lació ciutadana per fer-nos càrrec del greu problema humanitari que suposa, i de les conseqüències de marginació i incompliment dels drets socials que el fenomen comporta. Va recordar que, avui, en el món, devers 232 milions de persones viuen en situació de refugiades al món. Així mateix, ha volgut recordar: «Hi ha més de 40 conflictes i enfrontaments armats en el món; són llocs on no existeix la pau. Hi ha molts de països on la pobresa és extrema.

Les persones que viuen en aquests països han de fugir, iniciar un èxode incert cap a altres terres més segures per cercar el benestar dels seus fills i filles, i arrisquen moltes vegades la seva vida i deixen enrere tot el que tenen. I, tanmateix, els protagonistes d’aquests trists episodis podríem ser nosaltres o els nostres fills i filles». Davant l’interrogant sobre què hi podem fer, l’alcaldessa va insistir: «Cal no oblidar-los, ni acceptar com a inevitables les tragèdies humanes que viuen els refugiats, ni les morts de persones que s'ofeguen en el Mediterrani o s'asfixien tancats en un camió». «Pertoca que els alliberem dels traficants de persones sense escrúpols en el camí cap a un futur millor, perquè si no tenen una altra alternativa en la seva fugida seguiran arriscant les seves vides».

Tornar