Ajuntament de Ciutadella de Menorca · 971 381 050 · Plaça des Born, 15   - Català
LOGO
  Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Imatge

Ciutadella contribueix a la divulgació de la Menorca Talaiòtica a través del seu Carnaval Temàtic

- 23/02/2017 -
Després de l’èxit del Carnaval 2016, l’equip de govern de l’Ajuntament ha apostat per donar continuïtat a una celebració de caire temàtic i participatiu amb la tria de la Menorca Talaiòtica per a l’ambientació de la festa d’enguany. A partir de demà, divendres, i durant tot el cap de setmana, el nucli antic de Ciutadella es traslladarà a l’època talaiòtica amb diferents escenaris i ambientacions en el tram comprès entre ses Voltes, la plaça de la Catedral, la plaça de ses Palmeres, la plaça Nova i també a la plaça des Peix i la d’Artrutx.

Ciutadella contribueix a la divulgació de la Menorca Talaiòtica a través del seu Carnaval Temàtic

ImatgeDesprés de l’èxit del Carnaval 2016, l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha apostat per donar continuïtat a una celebració de caire temàtic i participatiu amb la tria de la Menorca Talaiòtica per a l’ambientació de la festa d’enguany.

Amb aquesta proposta, des del Consistori es vol fer compatible el vessant lúdic i de diversió del carnestoltes amb la divulgació entre la població de la riquesa arqueològica de l’illa, que aspira a ser reconeguda com a patrimoni mundial per part de la UNESCO.

A través de la festa, per tant, Ciutadella vol mostrar el seu suport a un procés encetat fa set anys i que ara es troba en la recta final, ja que la candidatura es resoldrà aquest proper mes de juny.

A partir de demà, divendres, i durant tot el cap de setmana, el nucli antic de Ciutadella es traslladarà a l’època talaiòtica amb diferents escenaris i ambientacions en el tram comprès entre ses Voltes, la plaça de la Catedral, la plaça de ses Palmeres, la plaça Nova i també a la plaça des Peix i la d’Artrutx.

El programa d’actes comença a les 18 h de demà, divendres, amb una actuació de Pinyeta Pinyol, pensada per al públic familiar; i a les 20.30 h sortirà des de la plaça de la Catedral una batucada itinerant a càrrec d’Esclat. Una hora més tard, a les 21.30 h, es farà una cercavila amb Xaranga de Ponent, i a les 23.30 h començarà l’actuació musical del Juke Box Band.

Per a la jornada matinal de dissabte, a partir de les 11 h, s’han previst diversos tallers pensats per al públic familiar: tir en fona, elaboració de pa talaiòtic i una activitat de construccions talaiòtiques. A les 12 h, la plaça Nova serà l’escenari de l’espectacle “El foner i la púnica” i, tot seguit, arribaran el Mag Babadú i els seus amics. Ja al capvespre, a les 19 h, el grup de dimonis Myotragus de Ferreries seran els protagonistes d’un espectacle itinerant amb foc.

La desfilada de diumenge, a les 17.30 h, també estarà ambientada en la Menorca Talaiòtica, amb la participació de 5 carrosses, 3 comparses i 4 inscrits en la categoria individual o de parella, i que sumen un total de 250 persones disposades a fer festa i a animar a tota la gent que surti al carrer per viure les darreres hores del carnaval 2017.

Per a l’organització de tota la festa, l’Ajuntament ha comptat amb el patrocini del Consell Insular i del Govern Balear, mitjançant la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports; amb la col·laboració del Centre Municipal d’Art, Ciutadella Antiga, PIME, CAEB i Juguettos; i la participació activa de diferents sectors i col·lectius per fer possible que, entre tots, Ciutadella estigui de nou en primer pla en el calendari festiu del carnaval a Menorca.

Tornar